Menu

Blog

( Bijna ) Burn-out. Heb jij ook het gevoel dat wat je in je werk stopt er niet uit haalt? Wordt jij daar ook zo moedeloos van? Ik kan mij dat heel goed voorstellen. Het aldoor maar vechten en nooit eens een complimentje krijgen. Altijd die gedachte van: doe ik het allemaal wel goed? Waarom zien ze niet wat ik allemaal extra doe voor de zaak? Waarom zien ze niet dat die ander er altijd de kantjes van af loopt? Waarom wordt daar allemaal niets aan gedaan? Krijg jij ook het gevoel dat je gewoon een nummer ben, een schakeltje in het geheel? Wanneer wordt je weer als mens behandeld en krijg je het gevoel dat je er toe doet en niet alleen je leidinggevende met de eer gaat strijken. We doen toch al zo veel extra’s voor onze werkgever ( ook in onze vrije tijd moeten we beschikbaar zijn ) en nooit zie je er iets voor terug. Ja, als je er om vraagt, en dan krijg je te horen: Je krijg toch aan het einde van de maand je salaris! Ja, natuurlijk is dat zo, maar vraag niet wat je daar allemaal extra voor hebt moeten doen. Daar heb je gewoon recht op. Door dit alles sluipt de Burn-out er al snel in. Het is een sluipmoordenaar, je hebt het niet zo snel in de gaten. Ja,…als het te laat is, dan merk je het pas. Op een gegeven moment ga je denken: bekijk het maar, je gaat fouten maken, de spanning wordt zo groot dat het niet meer te doen is. Over het algemeen denk je dat je er zelf wel uitkomt, maar is dat wel zo? Nou, Ik vertel je, dat gaat meestal niet op eigen kracht lukken! Heb je wel de wil en discipline om er zelf uit te komen? Acceptatie is nummer 1 en de uitvoering is nummer 2. Wil je daar bij geholpen worden en ga je nu over de drempel om mij te benaderen, doe dat dan gewoon. Schaam je niet, honderden/ duizenden zijn je voor gegaan om hulp te zoeken. Bel mij gewoon. 06 4845 4778 / 079 362 11 15 Ik weet hoe moeilijk die eerste stap is, maar doe het gewoon. Mail adres is: thomas-sjoukje@outlook.com Of stuur gewoon een appje. Kijk ook eens op www.tklc.nl

Blog

Leef je nog? Of wordt je geleefd door gewoontes?

Ja,….Dat vroeg ik mijzelf ook wel eens af. Elke dag was het zelfde. Ik moest dit, ik moest dat, elke dag maar weer het zelfde ritje op en neer. Elke dag het zelfde werk, de zelfde personen om mij heen. Op eens vroeg ik mij af: … Is dit het, is dit het leven wat ik wil? Wil ik op die manier oud worden? Wil ik op die manier dood gaan?Nou !!! echt niet !!! Omdat alles op de automatische piloot ging, ben ik de volgorde gaan veranderen. Om te beginnen een andere route naar mijn werk, een andere volgorde van mijn werk ( wel met het zelfde eindresultaat natuurlijk). Het begon met het opstaan, een ander ritueel. Met het s’ avonds naar bed gaan, een ander ritueel. Een keer s’ avonds een boek lezen of naar de radio luisteren. Mijn dagelijkse rondje lopen/ fietsen met een andere route. Een uur eerder naar bed en een uur eerder opstaan. Voor de verandering eens een uur helemaal niets doen. Mijn hersenen sputterde wel tegen, ( waar ben je mee bezig?) Het was alsof ze tegen mij zeiden: Wat doe jij nu? Voel je je wel helemaal goed? Het klopt niet wat je nu doet! Wij raken hierdoor in de war! Mijn hersenen werden op die manier geactiveerd om op een andere manier te handelen. Ze moesten ineens aan het werk. Ik voelde mij best op die manier, ik moest zelf nadenken voor de verandering. Ik ging weer leven en dat voelde heerlijk. We hebben onze hersenen niet voor niets gekregen, dus gebruik ze dan ook. Als we nagaan dat we maar een paar procent van onze hersenen gebruiken en als we op die manier van leven die laatste paar procent ook teniet doen, dan worden we geleefd. Ga er wat aan doen, begin met de kleine veranderingen en voer ze dan geleidelijk op naar meer. Verzin zelf ook wat dingen die je anders kan doen, het is zo goed voor je hersenen.

Stomp niet af!Leef! Leef! Leef!

Bel voor hulp 06 4845 4778 of app.

Mail naar thomas-sjoukje@outlook.com

Website www.tklc.nl

Telefonische hulp kan ook. Zie website

Blog.

Doe jij het al, zaadjes planten ?

Ja, is het antwoord dan al snel. Iedereen heeft wel eens zaadjes gepland. Maar wat ik bedoel is eigenlijk "geestelijke zaadjes" planten. Het begint eigenlijk al met de opvoeding. Daar worden de eerste zaadjes al gepland. B.v.: als je je bordje niet leeg eet wordt je ziek! Als je je huiswerk niet maakt blijf je dom! Als je zo lui blijft bereik je nooit wat in je leven. en zo weten we er allemaal wel een paar op te noemen.Nou zijn dit natuurlijk zaadjes van de zelfde strekking, maar je kunt er ook wat positievere zaadjes voor gebruiken. B.v: kijk eens wat je allemaal kan worden in je leven als je op deze manier handelt of doet. Kijk eens naar een beroemd voorbeeld persoon, die van de grond af aan is begonnen en zich heeft opgewerkt tot wat hij/ zij nu is. Zaadjes planten en tot aan het oogsten vergt heel veel geduld. Meestal hebben we dat niet. Maar als ouders hebben we gemiddeld 20 jaar de tijd tijdens de opvoeding. De zaadjes die wij planten kunnen ook heel laat tot ontwikkeling komen en soms zie je pas resultaat als het kind al "volwassen" is . De kunst is om het wel te blijven voeden anders komt het niet tot ontwikkeling/ bloei. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je nadat het ontkiemt is, dat je wilde scheuten "dieft"zoals je bij tomatenplanten. Blijf ze verzorgen, blijf ze koesteren, blijf ze uitdunnen en doe het met liefde. Bij de 1 heb je sneller resultaat dan bij de ander, ieder mens is verschillend, maar heb geduld. Op een gegeven moment zie je resultaat en zie je wat je hebt bereikt. dat zijn dan van die geluksmomentjes. Daar doe je het toch uiteindelijk voor. Dit is wat je wilde. Maar.... pas op! ook als je onkruid zaait zal je oogsten en dat willen we zeker niet, toch? Dat overwoekerd al het positieve. Waak daar voor. Dit onderwerp schoot ineens door mijn hoofd en ik moest het direct maar even aan jullie kwijt. Hoop dat je er wat aan hebt, al is het maar een eye opener. Wil je hier meer over weten , kan je mij gerust bellen/mailen/appen. Succes Thomas. Mobiel 06 4845 4778......079 362 11 15 www.tklc.nl

Blog.

“Corona” ……en zekerheid of onzekerheid.

Wat is zekerheid? En met name in deze onzekere tijd. Dat is: Dat alles onzeker is. En als er iets is wat een mens niet kan hebben, is het wel onzekerheid. Heb ik straks nog wel werk? Kan ik straks alles wel betalen? Blijven de winkels nog wel open? Blijven mijn naasten nog wel bij mij? Blijft een ieder nog wel gezond? Wanneer is dit alles afgelopen? Ik denk dat niemand dat kan zeggen, toch? Voorlopig moeten we nog een paar weken/ maanden en hoe houden we dat vol? Als ik zo op de tv ziet, zijn er heel wat mensen met geniale ideeën/ oplossingen. Wat zijn wij in moeilijke tijden toch vindingrijk! Wat ik persoonlijk best wel moeilijk vind is dat ik mijn kinderen/ kleinkinderen niet meer kan knuffelen. Ik kan ze wel zien, ik ga dan even op de fiets naar ze toe en spreek ze dan op een verantwoorde afstand. Mijn zoon gaat bv vissen met zijn zoon bij ons in de zoetermeerse plas en wij kunnen ze dan zien en spreken van af het balkon. Vwb mijn dochter en kleindochter, even met de fiets er naar toe en dan buiten even met elkaar praten. Dat doet mij zeker goed. We bellen ook wat vaker en sturen berichtjes naar elkaar. Wat ik verder wil zeggen is: Houd je aan de afstand van 1,5 meter. Gedraag je en pas je aan in de winkels en gedraag je naar je naasten. Ga niet met z’n allen in een kleine lift, neem wat vaker de trap. Kijk wat je voor een ander kan betekenen. Houd de overheid in de gaten vwb de nieuwe ontwikkelingen. Als laatste wil ik zeggen: Heb vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen. Heb vertrouwen in de overheid voor zover mogelijk. Maar belangrijk is: Heb vertrouwen ik jezelf.

Wil je er wat over kwijt of wil je gewoon je verhaal doen, mag je me zeker bellen, maar niet na sávonds na 10.00 uur.

Tel: 079 362 11 15

Mobiel 06 4845 4778

Je mag me ook Appen

Prive mailen mag ook: thomas-sjoukje@outlook.com

Lieve groetjes Thomas Koekkoek

Blog.

Corona.

Alles op slot!

Scholen, winkels, horeca, verpleeg/verzorgingshuizen en ga zo maar door. Wat moeten we? We mogen niemand meer aanraken. Niet je kinderen, niet je kleinkinderen en ook niet je vrienden. Heel de dag door je handen wassen. Anderhalve meter afstand houden, hoe houden we dit allemaal vol? Je zou er bang van worden en dat doen heel veel mensen ook! Je ziet het bij veel mensen in hun ogen en aan hun houding tegenover de andere mensen. Ze gaan met een extra grote boog om je heen, alsof je melaats ben. Bij ons in het seniorencomplex zijn er ook mensen die gewoon niet meer buiten de deur komen, ze sluiten zich op en laten alles bezorgen. Maar we moeten wel nuchter blijven natuurlijk. Als je de regels in acht neemt kan je gewoon naar buiten en met iemand een praatje maken op anderhalve meter natuurlijk. Wat ik wel merk is dat de mens verlegen zit om een praatje. Ze moeten het van zich af praten en dat is goed. Advies: begin zelf eens een praatje met een vreemde en dan met name met de wat oudere onder ons. Het verzacht de eenzaamheid, het geeft het idee:“Ik ben nog niet afgeschreven”, “Ik tel nog mee”. Laat ze praten, het lucht ze op. Ze kunnen er een paar dagen op teren. En voor jezelf is het ook leuk, wie weet hou je er wel een paar vrienden/ kennissen aan over voor in de toekomst. Veel mensen zoeken het op, ze stralen het uit. “Praat met mij! ”. “Ik ben alleen! ” Leuk is dit allemaal niet, maar we hebben er maar mee te dealen. Hopen maar dat het snel voorbij is en dat we elkaar weer mogen aanraken. EENS KOMT DE DAG DAT WE ELKAAR WEER MOGEN OMHELZEN EN DAT ALLES WAT GEBROKEN IS, WEER ZAL HELEN.

Mocht je vragen hebben of behoefte aan een praatje, kan je mij altijd bellen/ mailen/ appen of kijk even op www.tklc.nl en maak contact via het zgn aanmeld formulier.

Tel 079 362 11 15

Mobiel06 4845 4778

E-mail thomas-sjoukje@outlook.com

Of een app naar 06 4845 4778

www.tklc.nl

De boze kabouter op je schouder. We hebben er allemaal 1, zo´n boze kabouter, soms heel erg irritant. Maar gelukkig zit er op de andere schouder altijd een goede kabouter. Die goede, daar hebben we wat aan, die motiveert je, geeft je goede raad, geeft je complimentjes en zo. Maar die boze daar gaat het om. Wat moeten we met zo´n kabouter die alsmaar negatief is en die je voortdurend wilt afremmen met uitspraken van: Dat kan jij niet. Dat is niet goed voor jou, of je bent niet goed genoeg, je weet er zelf ook nog wel een paar denk ik. En hoe krijg je die boze kabouter onder controle. Een oud spreekwoord zegt: “Haal je vijand in huis en je weet wat hij doet”. Zo ook voor die boze kabouter, haal hem in huis en je weet wat hij doet. Wordt als het ware vriendjes met hem, dan weet je wat hij gaat zeggen en daar kan je van te voren op inspelen. Je hoort hem het al zeggen: Dat kan jij niet. Dat wil jij niet. Dat durf jij niet. Speel al deze dingen door aan die goede kabouter en ga daar mee in zee. Leg die vragen aan hem voor en je zal zien dat hij je zal motiveren/ activeren/ inspireren. Ga daar mee oefenen, doe dat zo veel mogelijk. Je kan het de hele dag door doen. Maak er een gewoonte van, tot dat het zo in je geworteld zit dat het een automatisme wordt. Ben je zover dat het gewoon wordt dan zal die boze kabouter heel wat milder worden, hij heeft geen vat meer op je. Maar ! Hij zal het altijd blijven proberen, maar jij weet wanneer hij komt met zijn uitspraken en met hulp van de goede kabouter zal je heel wat beter in het leven staan. Speel er mee, maak er gebruik van. Heb je er toch moeite mee, kan je mij altijd bellen, mailen of appen. Mobiel 06 4845 4778 E-mail thomas-sjoukje@outlook.com Of kijk op de site. tklc.nl Blijf die boze kabouter je parten spelen, schroom dan niet, bel mij gewoon. Niets is gek, toch? Succes en groetjes Thomas.

Je hoeft niet overal een antwoord op te hebben.

Er kunnen alleen maar vragen gesteld worden aangaande zaken die verklaarbaar zijn.

Is een vraag verklaarbaar dan is daar het antwoord.

We zitten met zoveel vragen en verwachten daar een antwoord op, maar zelfs de knapste koppen hebben op sommige vragen geen antwoord.

Ja,.. dan blijft een mens gissen en dan volgt daar een eigen mening / antwoord op.

En of dit nou het juiste antwoord is, dat maakt niet uit, als er maar een antwoord is.

Maar waarom zou je een antwoord willen hebben op alle vragen?

Dat is toch niet nodig.

De tijd zal er nog niet rijp voor zijn.

Wel kun je vragen stellen aan het Universum en dan volgt er meestal direkt of na b.v. een paar dagen ineens een antwoord.

Het Universum heeft op alle vragen een antwoord, maar die komt wanneer de tijd daarvoor rijp is en niet eerder.

In deze spannende coronatijd hebben we veel vragen en we willen daar dan ook direkt een antwoord op.

Zelfs de politici hebben daar geen passend antwoord op en zelfs het RIVM niet en alle wetenschappers staan met hun handen in het haar.

Hoe moet het dan voor ons als leek zijn?

Het blijft maar gissen.

Hoe ik er over denk is: gebruik je boerenverstand en pas je een beetje aan, aan de omstandigheden.

Blijf wel kritisch , denk zelf na, praat er over met anderen.

Laat je vooral niet bang maken door allerlei instanties met name de overheid.

Je kent het spreekwoord wel: “Wie tweestrijd zaait overwint”, en dat is wat er gaande is in deze maatschappij.

Maar geloof mij: Een ieder die er verantwoordelijk voor zijn , zullen hun straf niet ontlopen.

Is het vandaag niet dan wel morgen of over een paar jaar.

Jaag de mensen die jij denk, die er verantwoordelijk zijn niet na.

Het Universum zal handelen wanneer de tijd daar rijp voor is, daar hoeven wij niets aan te doen.

Heb geduld, alles komt goed en misschien komt er wel een betere samenleving dan dat er nu is.

Heb vertrouwen, leef bewust, gebruik je verstand en denk vooral aan je naasten.

Wil je er over praten, kan je mij altijd bellen, appen, mailen of kijk even op de site tklc.nl

06 4845 4778

thomas-sjoukje@outlook.com

Ik wens je veel geduld en vertrouwen.

Groetjes Thomas Koekkoek

Verleden. Wie zit daar niet mee? Allemaal hebben we wel iets uit het verleden waar we mee zitten of wat met regelmaat de kop op steekt. Is het iets met schuldgevoel, haatgevoelens, blokkades, beloftes, of zit je met gewoontes die je automatisch van je ouders hebt meegekregen en die je eigenlijk niet wilt. Zo zijn er nog veel meer, bv: Denkpatronen, overtuigingen, emoties, angsten en vele andere lasten. Het kan ons hele leven beïnvloeden met alle gevolgen van dien, zoals een blokkade werpen op ons denken en handelen en samenwerken met anderen. Denk ook aan eenzaamheid en onderdrukking van jezelf. Geef jezelf weer de vrijheid die je wilt hebben en waar je recht op hebt. Niemand , behalve jijzelf kan je je vrijheid van denken ontnemen. Gedachten zijn vrij. ( Maar wil je sommige gedachtes wel? ) Maar hoe krijg je die vrijheid weer terug? Hoe en wat kan je er tegen doen? Hoe kan je jezelf wapenen tegen die gedachtes en handelingen? Veel van die gedachtes zijn ingekapseld en zo verankerd, zodat ze losgeweekt moeten worden. Wil je ze bewust opruimen en je vrijheid terug krijgen, denk dan aan meditatie. Dat is 1 van de meest voorkomende behandel methodes. Soms is er iets wat je graag wilt onderdrukken en je met regelmaat wegstopt. Het is dan raadzaam om die gedachtes niet direct te vernietigen, maar eerst probeert het te verwerken. Als je hulp nodig hebt bij het mediteren, kunnen we het misschien samen doen. Bel mij gerust voor een afspraak. Je weet het hé? Niets is te gek en alles is bespreekbaar. Je mag mij bellen, of een apje sturen, 06 4845 4778 Kijk ook even op de site, tklc.nl Bel mij, stap over die drempel, bel mij nu, doe het gewoon. Denk er niet te lang over na. Neem die beslissing. Blijf niet ronddobberen, het leven is al zo kort. Groetjes Thomas. ????????

www.tklc.nl

Neem het cadeautje niet aan !

Sommige mensen zijn een bodemloze put van allerlei ellende, innerlijk kwaad en conflicten met zichzelf of met anderen.

Ze nemen je mee in hun problemen..

Ze willen het ook graag aan iedereen vertellen.

Als je daar gevoelig voor ben en je laat je vaak overhalen om een luisterend slachtoffer te zijn, dan heb jij een probleem.

Je komt niet zo makkelijk van ze af en dat weten ze, daar maken ze heel goed gebruik van.

Het zijn niet alleen de wat ouderen onder ons, ook jongeren kunnen er wat van.

Ze hebben over het algemeen een wat laag zelfbeeld en/of ze hebben al zoveel tegenslag meegemaakt dat ze negatief zijn geworden. Het kan ook gedeeltelijk mee gekregen zijn met de opvoeding.

Wat kan je doen als je in zo'n situatie komt en je niet de gelegenheid hebt om zomaar weg te lopen.

Je kunt een smoes verzinnen door bv: “ik heb haast”, “ze wachten op mij”, maar je kunt ook proberen om het gesprek een draai te geven met een ander onderwerp, bv:, “hoe is het met de kinderen of echtgenoot”.

Wat je ook kan doen is gewoon bot het gesprek afkappen maar dat doe je niet, toch?

We blijven beleefd en willen ze niet tegen het hoofd stoten.

Ik zelf zie het als een cadeautje die ze mij geven en als ik het cadeautje niet aanpak, blijft het bij de ander.

Op die manier bescherm ik mijzelf tegen die negatieve invloed.

Ik neem het niet aan en neem het ook niet mee naar huis.

Laat het probleem bij wie het hoort, bij die ander dus.

Voel je niet schuldig als je er niets mee doet.

Neem afstand van het verhaal en zie het als mededelingen.

Het is niet jou probleem!

Groetjes Thomas Koekkoek

www.tklc.nl

thomas-sjoukje@outlook.com

Rouw dragen.

Als rouw over zal gaan in zachtheid.

Draag mij, draag mij als ik weggevlogen ben.

Draag mij vol en veel, zodat ik kan leunen en mag wennen aan mijn vleugels.

Draag mij anders dan dat je tot nu toe gedaan hebt, maar met net zoveel liefde.

Draag mij, omdat ik door niemand anders gedragen zou willen worden.

Draag mij daar waar mijn veren omlaag vliegen, terwijl die van jou omhoog gaan.

Draag mij als je mij mist en zachtjes mijn armen om jou heen wilt hebben.

Draag mij in de nacht, als ik kijk hoe jouw tranen over je wangen stromen.

Draag mij door de jaren heen, omdat onze liefde oneindig is.

Draag mij omdat ik jou draag.

Zo zal ik jou dragen als ik weggevlogen ben.

Ik draag je vol en veel, zodat jij kunt leunen en verdwijnen tussen mijn vleugels.

Ik draag je anders dan dat ik tot nu toe gedaan heb, maar met net zoveel liefde.

Ik draag jou, omdat ik niemand anders zou willen dragen.

Ik draag jou door mijn tijdslijnen heen en weet het als jij voor mij staat.

Ik draag jou zo vaak, dat mijn veren omlaag vliegen en jij ze terug kunt geven met de wind.

Ik draag jou als ik jou mis en zachtjes jouw armen om mijn vleugels wil voelen.

Ik draag je in de nacht, als jij naar boven kijkt en weet dat ik daar ben om jouw tranen te drogen.

Ik draag jou door de jaren heen, omdat onze liefde oneindig is.

Ik draag jou, omdat jij mij draagt.

Ochtend Affirmaties.

.Ik ben dankbaar voor wat ik heb.

.

.Ik trek positieve dingen aan.

.

  • Ik vertrouw op mezelf.

    .

  • Ik leef in overvloed.
  • Ik ben slim.
  • Ik ben moedig.
  • Ik leef in het moment.
  • Ik ben zelfverzekerd.
  • Vandaag is een geweldige dag.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos.

Is het mogelijk om:

Meer zelfvertrouwen te hebben?

Meer positief te zijn?

Meer hulp te durven vragen?

Meer van je zelf te houden?

Meer het leven te vieren?

Meer te accepteren?

Meer het leven achter je te laten?

Meer te luisteren?

Meer niets te doen?

Meer te doen wat jij wilt?

Meer leuke dingen te doen?

Meer rust te nemen?

Meer geliefd te zijn?

Meer te genieten?

Meer fijne herinneringen te creëren?

Meer rust in je hoofd te creëren?

Meer magie in je leven te brengen?

Meer op je intuïtie te vertrouwen?

Meer te dromen?

Meer complimenten aan jezelf te geven?

Meer in jezelf te geloven?

Meer op signalen te letten?

Meer tijd te hebben?

Meer afspraken met jezelf na te komen?

Meer veerkrachtig te zijn?

Ja, dat is allemaal mogelijk.

3x w.tklc.nl

thomas-sjoukje@outlook.com

06 4845 4778

Meditatie kan altijd en overal. Als ik met iemand over meditatie spreek dan hoor ik vaak: daar heb ik toch geen tijd voor of, dat is niets voor mij of, dat werkt toch niet, of er komt een andere smoes. Mijn antwoord is altijd: Doe je wel eens de afwas of de strijk of even lopen naar de supermarkt of hoeveel keer per dag ga je naar het toilet? Nou..... dan heb je tijd om te mediteren. Want al deze dingen doe je op de automatische piloot. Daar hoef je niet bij na te denken. Het is dan mogelijk om je te concentreren op je ademhaling en doe dat dan wat intensiever, doe het zo'n 10 keer achter elkaar en laat alle gedachtes komen en geef ze de opdracht: je mag komen maar je mag ook weer gaan. Vecht er niet tegen maar laat het gaan. Doe je b.v. de afwas let dan op hoe het gevoel is van het warme water over je handen en hoe het kopje weer schoon aanvoelt en hoe de berg afwas steeds kleiner wordt. Concentreer je op het NU en niet bij de gedachte hoe druk het in de winkel kan zijn of heb ik wel een parkeerplekje. Nee.... het NU is belangrijk. Dus eigenlijk kan je de hele dag mediteren en oefening baart kunst. Het zal steeds makkelijker gaan. Neem er de tijd voor. Het zal niet direct gaan, maar blijf het proberen, tot dat het een gewoonte wordt. Heb je er hulp bij nodig, kan je mij altijd bellen 06 4845 4778 of stuur een mailtje naar thomas-sjoukje@outlook.com WhatsApp kan natuurlijk ook. Kijk ook eens op de site, 3xw.tklc.nl Bel gerust voor dat het te laat is en er in je hoofd een chaos ontstaat. Laat dat niet gebeuren. Groetjes Thomas Koekkoek ????????